Min varukorg

Sök
Stäng denna sökruta.

Om våra produkter

Vi designar våra egna produkter. Vi har sedan 1993 levererat säker energi med innovativ reservkraft. Vi är en svensk utvecklare och tillverkare av batteribackuper för skydds- & säkerhetsbranschen, industrin och andra aktörer som kräver högsta energitillgänglighet i sina säkerhetssystem. Vi garanterar reservkraften i viktiga samhällsfunktioner såsom brandlarmssytem, passersystem, inbrottslarm och utrymningslarm.

Digitaliserad produktframtagning

Vi är stolta över att ligga i framkant i vår produktframtagning med användning av digitala verktyg. Vi bygger prototyper i CAD, såväl mekanik som elektronik, innan vi 3D-printar prover. Genom att använda digitala verktyg sänker vi tiden till marknaden och ökar kvalitén.

Oberoende produkttester

Som svensk tillverkare är vi stolta över att låta ett oberoende testinstitut prova våra produkter. Vi testar de flesta av produkter hos RiSE, (tidigare SP, Statens Provningsanstalt), som också certifierar flera av dem emot olika typer av normer. Alla produkter genomgår rigorösa interna kvalitetskontroller innan de släpps ut på marknaden.

Service & Support utöver det vanliga

Vår support jobbar nära våra utvecklare. Kvalité är vår ledstjärna och det är därför viktigt att när våra kunder kontaktar oss så erbjuds de den bästa supporten vi kan uppbringa. Genom att vår support är en del av vår Forskning- och Utvecklingsavdelning fångar vi upp problem och genomför tekniska förbättringar som gagnar alla våra kunder.

Våra produkter finns i nästan alla världsdelar

Sedan 1993 har Milleteknik levererat batteribackuper och UPS till kunder i nästan alla världsdelar. Antarktis är den enda världsdelen vi inte har levererat till, men vi jobbar på det. Våra kunder väljer svenska batteribackuper från Milleteknik för bästa prestanda, längsta livslängd och högsta kvalité.

Vi levererar en specialprodukt till en flygbas på Norra Grönland, vilket förmodligen är den mest avlägsna platsen du hittar en produkt från Milleteknik på.

Miljö och kvalité

Vi tar vårt ansvar och designar produkter med lång livslängd för minsta miljöpåverkan. Bland annat undersöker vi nya batteritekniker för att göra det vi kan som svensk tillverkare för att minska den globala klimatbelastningen. Vi inser att det inte ser riktigt bra ut med batterier som har bly i sig, men de batterier vi säljer & marknadsför är väl kapslade och vi är noga med att alla batterier skall lämnas till återvinning. Produkter från Milleteknik skall hålla länge och på många produkter ger vi 5-års garanti. Vi har ett återförande av kunskap ifrån eventuella reklamationer som vi tar emot. Reklamationer går direkt till vår forskning och utvecklingsavdelning som är snabba på att genomföra förbättringar på våra produkter. Det gynnar inte bara våra kunder utan även samhället, det skall vara lätt att lita på Milleteknik.