Min varukorg

Search
Close this search box.

Om Milleteknik

Milleteknik AB

Vi har sedan 1993 levererat säker energi med innovativ reservkraft. Vi är en svensk utvecklare och tillverkare av batteribackuper för skydds- & säkerhetsbranschen, industrin och andra aktörer som kräver högsta energitillgänglighet i sina säkerhetssystem. Vi garanterar reservkraften i viktiga samhällsfunktioner såsom brandlarm, passersystem och utrymningslarm.

Våra medarbetare är engagerade och vi ser vår goda stämning som ett kvitto på god arbetsmiljö, bra medarbetarinflytande och en konstruktiv atmosfär. Ett gott arbetsklimat borgar för en god produktkvalitet. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Milleteknik växer och genom stadig tillväxt, god utveckling ser vi fram emot de kreativa utmaningar vi står inför. Milleteknik producerar produkter med lång hållbarhet, för minsta miljöpåverkan. Vi är marknadsledande i norden och vi är stolta över vårt fokus på forskning och utveckling, vilket gynnar både våra kunder och samhället.

Forskning, utveckling och produktion sker i Partille, strax utanför Göteborg.

Vision

Milleteknik skall avdramatisera strömavbrott, genom att säkerställa kontinuerlig drift av kundens kritiska system. Milleteknik skall skapa tillförlitliga lösningar med hjälp av innovativa kraftelektronikprodukter med kommunikation och intelligens, som kan förutse feltendenser.

Vår historia

1993

Magnus Lund startade verksamheten med en vision om att säkerställa drift av kunders kritiska system. Det började med enkla batteribackuper och UPS:er och verksamheten har sedan dess växt organiskt till att idag vara den främsta svenska tillverkaren av batteribackuper och UPS för kommersiella fastigheter.

1998

Ett par år innan millennieskiftet flyttade verksamheten till våra lokaler på Ögärdesvägen i Partille och där har fabriken växt till att idag sysselsätta ca 30 personer med forskning, utveckling, produktion och försäljning av batteribackuper.

2019 

byggdes en helt ny produktionsyta ut tillsammans med höglager för ett ökat LEAN-flöde i produktion. Företaget är nu redo att ta nästa steg ut till full industrialisering genom satsningar på ledningssystem och nya framtidssäkra, modulära produktplattformar.

 

Vår framtid 

Milleteknik kommer att fortsätta att leda utvecklingen inom reservkraft i säkerhetssystem och vi kommer att ta vårt kunnande ut i Europa för att tillsammans med våra partners bygga ett säkrare samhälle.